EN

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény 71. § (4) és (5) bekezdése és 76. §-a egyes szövegrészeit, valamint a 75. § (3) bekezdés b) pontját

Megjelent az Alkotmánybíróság Határozatai 2022. évi 18. száma (2022. június 30.). A hivatalos lap a korábbi számokkal együtt letölthető pdf formátumban.

Az Alkotmánybíróság 2022. július 18-tól augusztus 26-ig ítélkezési szünetet tart.

Konszenzus vagy konfliktus? – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra címmel tartott előadás Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke a Károli Szabadegyetemen

 

 

Sulyok Tamás előadása a 21. Kaposvári Napok elnevezésű jogászgyűlésen

Alaptörvény-ellenesnek minősítette és megsemmisítette az Alkotmánybíróság (AB) a Kúria népszavazási kérdés hitelesítése tárgyában hozott végzéseit. Az Alkotmánybíróság döntése szerint a Fudan Egyetem ügyében a nemzetközi szerződés miatt, az álláskeresési járadék ügyében pedig a költségvetés érintettsége miatt nem lehet országos népszavazást tartani.

Konferencia a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézete, az Alkotmánybíróság, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közös szervezésében.

2022. május 12-én, életének 96. évében elhunyt Schmidt Péter egyetemi tanár, az Alkotmánybíróság volt tagja. Búcsúztatója 2022. május 31. napján, 17:00 órakor kezdődik Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza-kastély dísztermében, a temetés ezt követően a nagykovácsi temetőben lesz.

Az Alkotmánybíróság 2022. első negyedévi ügyforgalmi és statisztikai adatai az alábbi oldalakon tekinthetőek meg.