Nyilvános határozathirdetések

Az Alkotmánybíróságról szóló 2011. évi CLI. törvény (Abtv.) 66. § (1) bekezdése alapján az Alkotmánybíróság a döntését elsősorban kézbesítés útján közli az indítványozóval, az alkotmányjogi panaszt továbbító bírósággal és azzal az érintettel, akinek a részére a közlést szükségesnek tartja. Az Abtv. 66. § (4) bekezdése alapján az Alkotmánybíróság azonban elrendelheti határozatának nyilvános kihirdetését is.

A nyilvános hirdetés helyszíne az Alkotmánybíróság díszterme (1015 Budapest, Donáti u. 35–45.). A nyilvános hirdetésen bárki részt vehet, azonban az épületbe történő belépéskor a biztonsági ellenőrzés kötelező, így javasolt a meghirdetett időponthoz képest fél órával előbb érkezni. A részvételhez előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Az Alkotmánybíróság közleményben teszi közzé, ha valamelyik ügyben nyilvános hirdetést fog tartani. A nyilvános hirdetés részletei ilyen esetben megtalálhatóak az Alkotmánybíróság honlapján, és azok megjelennek az Alkotmánybíróság hírlevelében és hivatalos Facebook-oldalán is.

Jelenleg nincs aktuális nyilvános hirdetési időpont.